Над 30 000 палестинци са били убити в Газа от 7

...
Над 30 000 палестинци са били убити в Газа от 7
Коментари Харесай

Над 30 000 палестинци са били убити в Газа от 7 октомври насам

Над 30 000 палестинци са били убити в Газа от 7 октомври насам. Това оповестява Би Би Си, базирайки се на ръководеното от „ Хамас “ здравно министерство.

Това число се равнява на към 1,3% от 2,3-милионното население на Ивицата Газа. По-голямата част от убитите са дами и деца, допълват от Министерство на здравеопазването.

Неговите обявени данни не вършат разлика сред цивилни и бойци, разяснява Би Би Си и добавя, че от министерството оповестяват още, че 81 души са били убити единствено през последните 24 часа.

Действителният брой на починалите евентуално е доста по-висок, защото статистиката не включва тези, които не са стигнали до лечебни заведения и са останали под руините.

Повече от 70 000 ранени са регистрирани от Министерството на здравеопазването на Газа, което е единственият формален източник на информация. Данните му се цитират от Организация на обединените нации и други интернационалните институции.

Световната здравна организация (СЗО) е обезпокоена, че смъртните случаи измежду цивилното население са толкоз доста.

Би Би Си е поискала коментар за смъртните случаи в Ивицата газа и от израелските военни, само че от там са декларирали единствено, че по техни данни „ броят на убитите терористи е почти 10 000 “.

На 7 октомври радикалната формация „ Хамас “, основана в Ивицата Газа, атакува Израел.   Тогава над 1200 души станаха жертви на офанзивата. В отговор Израел стартира военна интервенция, която продължава съвсем пет месеца. От тогава до в този момент Израел не е давала нова информация за жертви от тяхна страна.

Организация на обединените нации и разнообразни правозащитни групи, както и израелските военни, настояват, че ще проведат свои лични следствия за броя на убитите цивилни и бойци на „ Хамас “. Това обаче може да стане едвам откакто се реализира по-трайно помирение, прецизира още Би Би Си.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР